Nyt direkte link til ledningsoplysninger

01-07-2021

Nu bliver det nemmere at tilgå LER 2.0-ledningsoplysninger

Flere og flere graveaktører oplever at der indgår LER 2.0-ledningsejere i deres graveforespørgsler. Når LER 2.0-ledningsejere modtager en anmodning om udlevering af ledningsoplysninger, sender de deres ledningsoplysninger til LER, som sammenstiller ledningsoplysningerne og gør dem tilgængelig i LERs kortviser, til download som GML-filer eller til print.

Flere graveaktører er begyndt at undersøge, hvad LER 2.0 betyder for dem og hvordan de får det maksimale ud af de nye funktioner i LER. En af disse graveaktører kom med en rigtig god ide, som nu er blevet indført i systemet. Laver man en graveforespørgsel, som indeholder LER 2.0-ledningsejere, vil man modtage en mail når alle LER .02 ledningsejerne har svaret. Som noget nyt indeholder denne mail nu et link, som fører direkte til LER’s eksterne kortviser, hvor ledningsoplysninger kan tilgås, uden at man behøver at logge på LER. Det betyder, at man kan dele mailen med kollegaer eller samarbejdspartnere som ikke har mulighed for at logge på LER når de står ude i marken med f.eks. en tablet.

Vi sætter stor pris, på de konstruktive forslag vi får fra vores brugere og modtager altid gerne forslag, til hvordan vi kan gøre løsningen bedre. Vi opfordrer desuden alle graveaktører til at undersøge, hvad LER 2.0 betyder for jeres forretning og hvordan i får mest udbytte af de nye funktioner.

Til det formål vil vi henvise til Klar til LER 2.0 for graveaktører og Trin for trin guide - Se ledningsoplysninger LER 2.0.

To måder at modtage ledningsoplysninger på

De første ledningsejere er nu tilmeldt LER 2.0. og udleverer derfor ledningsoplysninger gennem LER. Det betyder, at graveaktørerne i stigende grad skal forholde sig til ledningsoplysninger, som modtages via LER og udstilles i LER's kortviser. Graveaktører kan på kvitteringen og på selve graveforespørgslen se, hvilke ledningsejere der er tilsluttet LER 2.0 og derfor også se hvordan de kan forvente at modtage ledningsoplysningerne. Vi opfordrer derfor vores brugere til at være særligt opmærksomme på dette. 

Har du som graveaktør modtaget ledningsoplysninger gennem LER, kan du se ledningsoplysningerne i LER’s kortviser, men du kan også vælge at printe ledningsoplysningerne direkte fra LER's kortviser

 

LER udsender faktura for 2. kvartal 

Udsendelse af fakturaer for 2021 er på vej og udsendes i starten af juli, vi beder jer derfor huske at opdatere jeres faktureringsoplysninger, så faktura kan nå frem til den rette.
LER udsender ikke længere kontoudtog, men har i stedet udarbejdet en løsning, hvor brugeren altid selv kan tilgå oplysningerne på sin LER-konto under økonomioplysninger. Se hvordan man tilgår økonomioplysningerne i denne vejledning.

Husk at oplyse ordrenummer, ved bestilling af en graveforespørgsel.
Ordrenummeret vil komme med på jeres faktura og hjælpe jer internt, med placering af betaling. Ordrenummeret kan ikke tilføjes efterfølgende på fakturaen.

LER i sommerferien

Sommeren står for døren - og gravearbejdet behøver ikke gå i stå af den grund.

For de ledningsejere, der stadig svarer manuelt, er det derfor vigtigt, at de har sørget for at finde en ferieafløser.

Ledningsejere har 5 arbejdsdage til at svare på ledningsoplysninger, og dette gælder også under ferie. Vi foreslår derfor, at I enten skifter kontaktperson på interesseområdet eller sørger for, at graveanmodninger fra LER automatisk videresendes i jeres eget mailprogram.

Der kan opleves forlænget svartider fra LER-supporten henover sommeren