Forbedringer til LER's kortviser

28-06-2022

27. juni lancerede SDFI en række forbedringer til LER’s kortviser. Forbedringerne er udarbejdet på baggrund af de mange gode forslag til forbedringer SDFI har modtaget fra brugerne og vi fortsætter med at tilpasse systemet, så det viser ledningsoplysningerne bedst muligt.

Visning af spændingsniveau for elledninger

Når man graver i nærheden af elledninger, er det vigtigt at vide, hvilket spændingsniveau en konkret ledning har. Vi har derfor forbedret visningen af elledninger, så ledningerne ser forskellige ud, alt efter spændingsniveau.

Som følge af ændringen er LERs visningsstandard opdateret til version 1.3, som findes her

Kraftigere zoom-funktion letter overblikket

Nogle gange har man behov for at zoome langt ind i kortet, for at kunne skelne de forskellige ledninger fra hinanden. Vi har derfor gjort zoom-funktionen kraftigere, så man kan få alle detaljer med.

Vi har desuden gjort markøren i kortviseren større, så det er nemmere at markere en given ledning.  Det gør det lettere at fremsøge de medfølgende oplysninger om ledningen når man står med en tablet ude på gravestedet.

Nyt standardbaggrundskort

Vi har skiftet standardkortet, så man nemt kan orientere sig i hele graveområde. Svigter LERs baggrundskort, kan man altid skifte til ’ledningspakke’-kortet, som således fungerer som back-up.

Tidligere har ’ledningspakke’-kortet været standardkort i kortviseren, som det første der vises, men det har gjort det svært at orientere sig når man bruger kortviseren.

Kommende forbedringer

Der er flere forbedringer til kortviseren på vej, herunder forbedringer til filtreringsmenuen. I filtreringsmenuen til venstre i kortviseren, kan man slå ledningsoplysninger til og fra. Desuden forbedres printfunktionen. Disse forbedringer forventer vi at have klar i starten af efteråret.

Vi modtager altid gerne forslag til yderligere forbedringer til kortviseren og resten af LER systemet.

Læs mere om hvad LER 2.0 betyder for dig som graveaktører i denne vejledning