Flere forbedringer til kortviseren

27-08-2020

Forbedringer til kortviseren

LER har haft første opdatering efter sommerferien.
Opdateringen indeholder forbedringer til visning af ledningsoplysninger i LER’s nye kortviser. Opdateringen skulle give et bedre overblik, over de forskellige ledningsejere i graveforespørgslen og gøre det nemmere at se hvilke ledningsejerne der udveksler deres ledningsoplysninger gennem LER og hvilke der stadig sendes via mail, uden om LER.
LER’s eksterne kortviser er også blevet forbedret, så man blandt andet kan komme fra kortviseren og tilbage til LER via et klik på logoet.

 

Lettere at finde vejledning på hjemmesiden


Vi har lavet mindre tilpasninger til forsiden, som gerne skulle gøre det nemmere at finde de funktioner og oplysninger man leder efter og så har vi samlet alle vejledninger og spørgsmål/svar samme sted, så man altid ved hvor man kan finde hjælp på LER.

Find vejledning

Påmindelse om opdatering af sikkerhed på webservices 1. oktober 2020

TLS 1.2
Grundet krav til øget sikkerhed for offentlige digitale løsninger, sender vi her en påmindelse om at vi opdaterer sikkerheden for vores webservices, hvilket har betydning for de af vores kunder, som endnu ikke benytter nyeste versioner af TLS 1.2. (Se nedenstående link)

Test om webservice lever op til kravene
Det er allerede nu muligt at teste om jeres systemer er opdateret efter kravene:
LER’s testmiljøer ex-test og preprod benytter allerede TLS1.2. Hvis I ikke har problemer med at teste jeres webservice på de to miljøer, betyder det, at I allerede benytter den krævede protokol TLS 1.2. og I behøver i så fald ikke gøre yderligere.

Dato for opdatering til TLS 1.2 er: 1. oktober 2020 
Læs vejledning til opdatering her:
https://support.microsoft.com/en-us/help/3140245/update-to-enable-tls-1-1-and-tls-1-2-as-default-secure-protocols-in-wi

OBS! Kun vores webservicekunder, som benytter webservice 2 og 3 vil muligvis være påvirket.

Flere ledningsejere nu på LER 2.0


Ledningsejerne er godt i gang med at digitalisere deres ledningsoplysninger for at tilslutte sig til LER 2.0. De første ledningsejere er allerede tilsluttet og flere forventes at slutte sig til løbende allerede i år.
De ledningsejere, der stadig mangler at tilslutte sig LER 2.0 kan finde råd og vejledning på vores hjemmeside.

LER-fakturaer forsinkede 4. kvartal 2019 og 1 og 2. kvartal 2020 

Udsendelse af fakturaer for 4. kvartal 2019 og 1. og 2. kvartal 2020 er desværre stadig forsinket. Forsinkelsen skyldes omlægning af økonomisystemet.

Videreudvikling og tilpasninger til LER

Siden idriftsættelsen af LER 2.0 i januar 2020, er der gennemført tilpasninger til løsningen. Med den glædelige nyhed, at der allerede nu er ledningsejere der er overgået til LER 2.0 og flere er på vej, har vi øget vores fokus på brugervenligheden af kortviseren til visning af ledningsoplysninger, som vil være 1. prioritet i den resterende del af 2020. 

Vi arbejder allerede på næste opdatering, som forventes at blive omkring 1. oktober. Den vil blandt andet indeholde forbedringer til de baggrundskort der benyttes i kortvisereren og so medtages på kvitteringerne ved en graveforespørgsel. Desuden vil der komme yderligere tilpasninger af visning af ledningsoplysninger i kortviseren.