Den 3. januar 2020 bliver LER til LER 2.0, hvilket indebærer ændringer for både graveaktører og ledningsejere. Læs om de kommende ændringer her, hvor der inden årsskiftet også vil komme brugervejledninger vedr. de nye funktioner i LER 2.0.

Undgå graveskader

Undgå graveskader - Søg ledningsoplysninger

LER er et landsdækkende register over alle landets ledningsejere. Skal du grave, er det er igennem LER man søger ledningsoplysninger.

Hvis du skal grave, er det en god idé at kende placeringen af evt. ledninger i jorden, så du undgår graveskader. For at søge ledningsoplysninger skal du oprette en graveforespørgsel i LER. Ledningsejere har herefter 5 dage til at svare og sende ledningsplanerne direkte til dig. Ofte kommer ledningsplanerne samme dag.

Private brugere er velkomne til at benytte LER til at søge ledningsoplysninger.
For at søge ledningsoplysninger skal man oprette en graveforespørgsel. Har man en professionel entreprenør til at udføre gravearbejdet, gælder der regler, der siger, at den der skal grave, er den der skal søge ledningsoplysninger.

Ledningsejere

Ledningsejere

Indberetning.

Hvis du ejer ledninger, som er gravet ned i jorden eller havbunden, har du pligt til at indberette interesseområdet til LER.
 

Læs om ledningsejere


Graveaktører

Graveaktører

Søg ledningsoplysninger.

Søger du ledningsoplysninger, skal du lave en graveforespørgsel i LER. Når du har oprettet en graveforespørgsel, sender ledningsejerne ledningsplanerne til dig direkte.

Læs om graveaktører


Graveaktører

Samgravningsannonce

Søg samgravninger.

Hvis du er ledningsejer og har planlagt et gravearbejde, kan du oprette en samgravningsannonce for at finde andre at grave sammen med.

Læs om samgravningsmodul


Notifikationsområder

Notifikationsområder

Overvåg aktiviteter i et område.

Som aktør kan du oprette et notifikationsområde. Du vil ugentligt blive holdt ajour med hvad der oprettes af graveforespørgsler og samgravningsannoncer indenfor dette område.

Læs om notifikationer


Kontakt

LERs support. Tlf: : 78 76 87 92
Dagligt 10:00-15:00

Send en e-mail til support her

Logo krone med prikker SDFE